Bekijk mijn tarieven en bestel direct

Gratis proefopname voor jouw productie? Aanvragen

Je wilt mij beter leren kennen? Leuk!

Lees hier alles wat je altijd al over Martijn Koedam wilde lezen, en horen.

  • Vrolijke jongen en oprecht enthousiast
  • Met 10+ jaar ervaring een echte oude rot in ‘t vak
  • Kletste als kind al de oren van iedereens kop

Van DJ in D-motion naar voice over-eindbaas

Dat is de korte samenvatting. Ik zal je de lange versie besparen maar ik vind het wel leuk om je mee te nemen in de highlights. We gaan terug in de tijd.

Het is 1997, toen begon ik als DJ, ik werkte in een platenzaak en was áltijd met muziek bezig. Als ik de jingles die ik toen maakte terug luister krijg ik de kriebels. Maar dat het er al vroeg in zat, daar kun je niet omheen. Als D-motion draaide ik wekelijks op Disco Woold, een bekende uitgaansplek voor jongeren in Winterswijk en omgeving.

Inmiddels is het 2001, het begin van mijn radiocarriere. Radio Slingeland FM om precies te zijn. Daar had ik mijn eigen radioshow. Totáál anders dan DJ-en. Maar natuurtalent dat ik ben, in no-time was ik populair radiomaker.

In de jaren die volgen ging ik solo verder. En, het ging hard! Van resident DJ op Madame Jeanette en draaien op De Zwarte Cross tot aan de switch terug naar radio. Bij Gelre FM heb ik radioprogramma’s gemaakt en was ik verantwoordelijk voor de sales.

Radiostem werkt ook voor andere doeleinden: hallo, voice over!

Regelmatig kreeg ik de vraag om bedrijfsvideo’s en commercials in te spreken. Daarom heb ik in 2014 een volledige, professionele thuisstudio gebouwd. Volledig volgens alle denkbare kwaliteitsnormen op de Nederlandse markt. En nu mag ik inmiddels wel zeggen dat ik een veelgevraagde voice over ben voor vele bedrijfsvideo’s, e-learning modules, reclames en telefooncentrale systemen.

Wil je (nog) meer van mij weten?

Vraag maar raak, ik help je graag verder. 

Fun facts about me

Waar kom je vandaan…
Geboren én getogen Winterswijker, dieper in de Achterhoek kun je het niet krijgen. En toch een accentloos ABN.

 

Na mijn werk vind je mij hier…
In de tuin een duik nemen in mijn hottub, en/of op mijn laptop een online escape room spelen met vrienden.

 

Als ik een app zou zijn dan was ik een…
Waarschijnlijk een podcast-app 😉

 

Mijn favoriete tech/digital merk…
Apple, Brauner

 

Wat ik áltijd meeneem naar mijn werk…
Een kop thee

Het geheim van mijn stem…

Mijn rijkste bezit, dat zijn mijn stembanden! Daar ben ik heel lief voor. Voor het inspreken brul ik ze lekker los, doe ik een toonladder alsof ik een sirene ben. Sorry, buren.

En, ik zal je nog wat leuks verklappen: ik lees de tekst met mijn duim in mijn mond door. Gek? Ja, zeker! Maar op die manier vergroot ik mijn klankkast en klinkt mijn stem voller. Als bonus zorgt het er ook voor dat ik de tekst beter kan onthouden. Omdat ik niet ‘knijp’ met mijn stem klink ik heel natuurlijk voor elke emotie.

Pssst, je kunt mij ook op social media volgen!

Laatste werk

Commercial, Highlight

JD Sports

Commercial, Highlight

Jumbo

Bedrijfsvideo, Highlight

Sanquin